Β' Επίπεδο Εκπαίδευσης στη Yin Yoga (200 hrs)

Module IΙ

Yin Chakra Therapy


 

 

Το “Yin Chakra Therapy” αποτελεί το B’ Επίπεδο της Πιστοποιημένης Εκπαίδευσης Δασκάλων Yin Yoga (200 hrs).

Σε αυτό το επίπεδο, ερχόμαστε για πρώτη φορά σε επαφή με μία νέα θεραπευτική προσέγγιση της Yin Yoga. Βιώνουμε βαθιά πώς επιδρά η Yin πρακτική στο συναισθηματικό μας επίπεδο, εφαρμόζοντας μεθόδους απελευθέρωσης σωματικών και συναισθηματικών περιορισμών.

Αναπτύσσουμε την ενεργειακή μας αντίληψη μέσα από τη διδασκαλία της Laya Yoga, αποκτώντας όλα τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου να δημιουργούμε ένα ιδιαίτερα θεραπευτικό πλαισίο, το οποίο κάθε μελλοντικός μας ασκούμενος θα έχει τη δυνατότητα να βιώνει .

 

Τί θα μάθετε

 • Οι 4 Βασικές Αρχές της Yin Yoga
 • Τεχνικές συνειδητής σύνδεσης με τον εαυτό και τους άλλους
 • Τεχνικές αναγνώρισης και καταγραφής των συναισθημάτων
 • Yin Yoga και το σύστημα των Chakras
 • Yin αλληλουχίες για το κάθε Chakra ξεχωριστά
 • Yin θέσεις και απελευθέρωση σωματικών και συναισθηματικών περιορισμών
 • Yang τεχνικές για την χαλάρωση της συναισθηματικής ασπίδας
 • Η θεραπευτική δύναμη της κίνησης
 • Κίνηση και Συναίσθημα
 • Το Άγγιγμα ως Κιναισθητική Εμπειρία στη Yin Yoga
 • Η δύναμη της αναπνοής ως μέσο απελευθέρωσης της συσσωρευμένης σωματικής και συναισθηματικής έντασης.
 • Η χρήση των ιστοριών στη Yin Yoga
 • Τεχνικές ενεργειακού χειρισμού – Mudras & Bandhas

Φυσιολογία – Ενεργειακή Ανατομία

Η διδασκαλία της Laya Yoga

 

Διαλογισμός

 • Βαθύς εξαγνισμός του συναισθηματικού περιεχομένου των 7 βασικών Chakras – Butha Sudhi
 • Διαλογισμός σε κίνηση
 • Mantra Yoga

 

Φιλοσοφία

 • Yin Yoga, η Τέχνη της Παράδοσης
 • Επανασύνδεση με το προσωπικό ΌραμB

Επίπεδο Α

Στο Α' Επίπεδο της Πιστοποιημένης Εκπαίδευσης Δασκάλων Yin Yoga (200 hrs), κατανοούμε τις βασικές φιλοσοφικές, ανατομικές και ενεργειακές αρχές της Yin Yoga, αναπτύσσοντας μία αίσθηση ασφάλειας κατά τη διδασκαλία μας προς τους άλλους.

Επίπεδο Γ

Το “Yin Yoga and Advanced Taoist Techniques” αποτελεί το Γ' Επίπεδο της Πιστοποιημένης Εκπαίδευσης Δασκάλων Yin Yoga (200 hrs). Στο τελευταίο αυτό Επίπεδο μαθαίνουμε και ασκούμαστε σε προχωρημένες Ταοϊστικές διαλογιστικές τεχνικές. Αφού βιώσαμε την επίδραση της Yin Yoga στο Σώμα και την Ενέργειά μας, ολοκληρώνουμε την Εκπαίδευσή μας με την καλλιέργεια του Πνεύματος ( Shen).

FAQ

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις
Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης 200 ωρών στη Yin Yoga είναι ιδανικό για κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να ανοίξει ένα νέο μονοπάτι προς την κατανόηση του εαυτού, την ανάπτυξη και την ευχαρίστηση στο εδώ και τώρα. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις προηγούμενη εμπειρία στη yoga, δεν υπάρχει καν η ιδέα αρχάριος και προχωρημένος. Το μόνο που χρειάζεται είναι ενδιαφέρον για διερεύνηση και άσκηση πάνω στις πνευματικές παραδόσεις και φιλοσοφίες του Ταοϊσμού, Ζεν Βουδισμού, Θιβετανικού Βουδισμού, Yoga και Ινδουϊστικής Tantra.

Δεν χρειάζεται να είσαι δάσκαλος ή να θέλεις να διδάξεις για να
παρακολουθήσεις τη συγκεκριμένη Εκπαίδευση. Αν επιθυμείς να
εμβαθύνεις στην άσκηση και στη μελέτη βαθιά σωματικών και
διαλογιστικών τεχνικών, εδώ μπορείς να βρεις ένα πρόσφορο έδαφος
γεμάτο από γνώσεις και προσωπική εμπειρία.

Με την ολοκλήρωση και των τριών (3) Επιπέδων της Εκπαίδευσης θα αποκτήσεις Πιστοποίηση Εκπαίδευσης στη Yin Yoga, αναγνωρισμένη από τον Διεθνή Οργανισμό της Ινδίας* ( Διεθνής Πιστοποίηση Yoga Alliance International )

*H Υ.Α.Ι. είναι η μεγαλύτερη μη κερδοσκοπική ένωση της Ινδίας που εκπροσωπεί την κοινότητα της αυθεντικής Yoga.
Ενδεικτικά* έχει ως εξής: 07.30 – 09.00 Chi kung και Διαλογισμός 09.00 – 10.00 Πρωινό γεύμα 10.30 – 13.30 Θεωρία και Πρακτική Εξάσκηση 13.30 – 14.30 Ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα 14.30 – 16.30 Προσωπικός χρόνος 16.30 – 19.30 Θεωρία και Πρακτική Εξάσκηση 19.30 – 20.30 Δείπνο 21.00 – 22.30 Yin Yoga practice

* Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τη διδασκαλία και τις ανάγκες της ομάδας κάθε φορά.
Είναι χρήσιμο να έχεις μαζί σου ένα σημειωματάριο και μολύβι ή στυλό, το προσωπικό σου στρωματάκι για λόγους υγιεινής (αν δε διαθέτεις θα σου προσφερθεί από τον χώρο), ένα κουβερτάκι, άνετα ρούχα για τη διδασκαλία, ρούχα κατάλληλα για την εποχή και ένα σνακ (ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο επιθυμείς) σε περίπτωση που χρειαστείς. Στην αίθουσα διδασκαλίας φρόντισε όσον αφορά στη λειτουργία του κινητού σου τηλεφώνου να είναι σε λειτουργία flight mode.
Αν αντιμετωπίζεις οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, λαμβάνεις σταθερά φαρμακευτική αγωγή, είσαι έγκυος, αναρρώνεις μετά από χειρουργική επέμβαση, είναι απαραίτητο να συμβουλευθείς πρώτα τον προσωπικό γιατρό και κατόπιν να επικοινωνήσεις μαζί μας.